Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Mαθαίνω να αγαπώ το βιβλίο μέσα από τη δανειστική βιβλιοθήκη του Δήμου μου

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου - όλα τα νήπια

των Παιδικών Σταθμών ΘΗΒΑΣ (ΔΟΘ) βρέθηκαν σε ένα μαγικό ταξίδι στο κόσμο των Βιβλίων την Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 με οδηγό την βιβλιοθηκονόμο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας κ. Μαγδαληνή Παπαδοπούλου και προορισμό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων και νηπίων για την χρησιμότητα της δανειστικής βιβλιοθήκης και τον ρόλο του βιβλίου ως αφετηρία για σκέψη και έκφραση πριν την ανάγνωση.
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και στα πέντε τμήματα μέσα από μια οργανωμένη δραστηριότητα με βιωματικές δράσεις που είχε παιδαγωγικό χαρακτήρα, συνδυάζοντας την αφήγηση, την έκφραση και το τραγούδι με το παιχνίδι την ψυχαγωγία και την γνώση.
Όλα τα νήπια δραστηριοποιήθηκαν μαζί με την καλεσμένη μας και συμμετείχαν ενεργά με χαρά και ζήλο εφόσον είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο αφού μέσα από το παιχνίδι μπήκαν στο χώρο της γνώσης, ήρθαν σε επαφή με το χαρτί, με την μυρωδιά του βιβλίου, γνώρισαν πολλούς τίτλους και συγγραφείς.
Μαζί με τα νήπια παρευρέθηκαν και ταξίδεψαν αρκετοί γονείς καθώς και μέλη Δ.Σ. του Ν.Π. «Δ.Ο.Θ.»
Το μαγικό αυτό ταξίδι στο κόσμο των βιβλίων ολοκληρώθηκε με δημιουργίες που προσέφεραν τα παιδιά στην καλεσμένη μας ως ευχαριστήρια δώρα για αυτή την δράση που βίωσαν, όπως έναν σελιδοδείκτη, μια βιβλιοκατασκευή με προσωπικές εργασίες και το δένδρο της γνώσης με καρπούς τα έργα τους - μικρά χρωματιστά βιβλιαράκια ζωγραφισμένα και υπογεγραμμένα από το τμήμα των προνηπίων για να την συνοδέψουν σε επόμενα ταξίδια αφήγησης …….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου