Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κερνάμε Ελλάδα… στη Θήβα! 14,15 & 16 Ιουνίου στο Μοσχοπόδι!



Ο Ευρωπαϊκός  Οργανισμός  Στρατηγικού  Σχεδιασμού, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λεβαδέων, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας διοργανώνουν στη Βοιωτία το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», το οποίο  τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 7,8 & 9 Ιουνίου στην Κρύα Λιβαδειάς και στις 14, 15 & 16 Ιουνίου στο Μοσχοπόδι Θηβών.


Πρόκειται για ένα σημαντικότατο γεγονός στον τομέα των ελληνικών προϊόντων και στόχος της διοργάνωσης είναι να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά ποιοτικά προϊόντα των επιχειρήσεων όχι μόνο της Βοιωτίας αλλά και των 13 περιφερειών που θα συμμετέχουν με περίπτερα στην έκθεση, μέσα από μια σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα στο τριήμερο με ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό και στους γαστρονομικούς θησαυρούς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα αναπτυχθούν δράσεις προώθησης των προϊόντων της περιοχής που αφορούν προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, βιολογικά, παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα.

Οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους πελάτες τους και τους καταναλωτές ενώ παράλληλα θα αναπτυχθεί ένα πεδίο συνεργειών και αλληλοϋποστήριξης των ομάδων και των φορέων.

Πιο συγκεκριμένα στα εκθέματα θα περιλαμβάνονται ελαιοκομικά προϊόντα, οίνοι και αποστάγματα, γαλακτοκομικά και τυροκομικά, μελισσοκομικά, βότανα και αρωματικά φυτά, οπωροκηπευτικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, προϊόντα κρέατος και αλλαντικά, παραδοσιακά γλυκά και αρτοσκευάσματα, άλευρά και δημητριακά.

Οι παράλληλες δράσεις που θα διεξαχθούν περιλαμβάνουν παρουσίαση ελληνικών κρασιών, γευσιδοκιμασίες ελληνικών τυριών, παρουσίαση ελληνικών αποσταγμάτων, γευσιδοκιμασίες ελληνικών συνταγών, εργαστήριο παρασκευής γλυκών, παραδοσιακά παιχνίδια, επιστημονικές ημερίδες, παιδικά εργαστήρια, νέα, delicatessens, νέα δίκτυα προϊόντων, φρουτόπολη και παρουσίαση λαχανικών από διάφορες περιοχές της χώρας.

Επίσης θα γίνει και παρουσίαση προϊόντων με ιδιαίτερο χαρακτήρα απ΄ όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα ο Δήμος Θηβαίων έχει προγραμματίσει το τριήμερο αυτό πολιτιστικές εκδηλώσεις (χορευτικά, θεατρικά κτλ)  στο θέατρο Μοσχοποδίου, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλο το Δήμο και της ευρύτερης περιοχής.

Καλούμε λοιπόν  τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε αυτή τη διοργάνωση προκειμένου να προβάλλουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους τόσο στους καταναλωτές όσο και στους εμπορικούς επισκέπτες.

Για Πληροφορίες –δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα  210 3610265-210 3622205 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού  Στρατηγικού  Σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου