Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Με 2 Η/Υ και 130 βιβλία ενισχύθηκε η βιβλιοθήκη από το future library και το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"


Το φετινό καλοκαίρι ήταν διαφορετικό για τη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, αλλά και για πολλά παιδιά και γονείς της πόλης μας. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν 16 εκδηλώσεις που απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά αλλά και σε μεγάλους.. Οι συμμετοχές πολλές αφού έλαβαν μέρος 417 παιδιά και 48 ενήλικες,  8 εμψυχωτές, 3 εξωτερικοί συνεργάτες του Future Library, 13 εθελοντές, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης.
    Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012, με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη». Μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
   Οι διαδρομές ξεκίνησαν στις 9 Ιουλίου με την δράση «Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία» με εμψυχώτρια τη Μαρία Μουστάκα, ακολούθησαν τα «Πειράματα με το νερό» με εμψυχώτρια την Τίνα Νάντσου, συνεχίσαμε με τις «Διαδρομές στην Ιστορία» με ξενάγηση του Δημητρίου Κουτσοδήμου , «Τα ζάρια των ιστοριών» με εμψυχωτή τον Γιώργο Πανάγου, στη συνέχεια τα παιδιά περπάτησαν στα «Μονοπάτια των βιβλίων» με εμψυχωτές τον Ηλία Τραμπάκουλο και την Χρυσούλα Κολέσια, δημιούργησαν «Μονοκονδυλιές» με εμψυχώτριες τις Βασιλική Πέτρου, Στέλλα Σύρου-Γιαννίκα. Μαρία Χαλιμούρδα και βαδίσανε «Στα ίχνη του μυκηναϊκού ανακτόρου της Θήβας» με εμψυχωτές την Γεωργία Μαργαρίτη και τον Αθανάσιο Παπαγεωργίου. Οι δράσεις έκλεισαν στις 27 Αυγούστου με την «Κόκκινη κλωστή δεμένη», με εμψυχώτρια την Μάνια Μαράτου. Τα παιδιά άκουσαν παραμύθια και τα εικονογράφησαν με υλικά από τη φύση.
   Οι εκδηλώσεις έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωριστούνε, να δημιουργήσουν φιλίες, να συνεργαστούνε, να εκφραστούνε, να εξοικειωθούν με το χώρο της Βιβλιοθήκης και να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της.
   Ευχαριστούμε θερμά τους εμψυχωτές για την υλοποίηση των παραπάνω δράσεων καθώς και τους εθελοντές Λουλουδία Βρεττού, Αναστασία Πανάγου, Σωτηρία Τραμπάκουλου, Μαρία Παπαλουκά, Νατάσσα Σταμάτη, Ειρήνη Σταμάτη, Ειρήνη Αναστασίου, Δημήτρη Μπεκρή, Αλεξάνδρα Κουτσούκου, Χρυσούλα Τσαχτσίρη, Χαρά Γιαννίκα, Αντωνία Μαρία Βασιλείου, Άννα Νέτικου.
   Ευχαριστούμε το Σύλλογο Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης «Ελείτροχο» για την φωτογραφική αποτύπωση των δράσεων, την Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τη συνεργασία στη δράση «Διαδρομές στην Ιστορία», την Προϊσταμένη , τους υπαλλήλους και τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Θήβας που ομόρφυναν με τις δημιουργίες τους τον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης.
   Τέλος, ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future library και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας που λάβαμε και εμείς μέρος, για την συνεργασία  και υλοποίησή της, την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης μας με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας,  καθώς και την δωρεά 130 παιδικών βιβλίων που εκδόθηκαν πρόσφατα.

                                                                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
                                                                               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου